Ciorba de perisoare

de aalliinnaa07 in Supe/Ciorbe, 1 Dec 2013 | 4238 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Ingrediente:

  • ulei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei verde
  • 1 lamaie (eu am folosit otet de mere)
  • 2 linguri bulion
  • 200 g smantana
  • galbenusul de la 1 ou
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Zarzavaturiile le curatam, le taiem pe toate cubulete si le punem la calit intr-o oala mare, apoi adaugam 2-3 L de apa peste legume. Ardeiul il punem intreg si il lasam pana se fierb celelalte legume. Lasam sa fiarba aproximativ 40 de minute.

Intre timp preparam perisoarele: carnea tocata trebuie sa fie foarte fina, iar orezul trebuie sa fie uscat pentru ca perisoarele sa nu se imprastie atunci cand fierb. Intr-un bol punem carnea, orezul, ceapa data pe razatoarea mica, faina oul, uleiul si amestecam toate ingredientele bine. La sfarsit adaugam sare si piper dupa gust. Formam perisoarele de marimea unei nuci.

Cand au fiert legumele adaugam pe rand perisoarele si lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute pana cand perisoarele se vor ridica la suprafata. La sfarsit am adaugam cele 2 linguri de bulion, smantana amestecata cu galbenusul de ou, sare si zeama de lamaie/otet dupa gust.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

01.12.2013, 19:36

Buna,buna!

Alina26 1

01.12.2013, 21:10

ce imi place ciorba de perisoare!!!!

Cris2711 1

01.12.2013, 21:12

Imi place tare mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi